Fotografiekamp voor jongeren

Fablab Astertechnics [Geraardsbergen]

Event info
Datum: 9 aug 2021
Time: 09:00
Locatie: Fablab Astertechnics
Adres: Diebeke 21 Geraardsbergen
Website: www.astertechnics.be
Event: www.astertechnics.be
Details

Astertechnics organiseert voor het vierde jaar een Fotografiekamp.

Ze starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz… Ze gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. Zemaken zelf een camera obscura, zowel in het groot (de volledige ruimte van het fablab) als in een kleine doos. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod. Buiten het maken van portretten, gaan ze ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken, dit zowel in een bos als op een terrein vol oude machines. Ze laten werken met kleur en water. En hoe kan je het best snelle bewegende personen of objecten fotograferen. Of hoe laat je een model poseren? Tenslotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto’s niet bewerken op computer?! Hoe kan je foto’s bewerken, welke paketten bestaan er buiten het gekende Photoshop? Behalve bepaalde zelf genomen foto’s bewerken en “verbeteren”, worden ze ook vervormd tot gekke foto’s, enz… Foto’s kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij Astertechnics kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak. Het technische aspect van het bedrukken van stoffen wordt ook uitgelegd.

Nadat alle foto’s zijn gekozen en bewerkt wordt er gezamelijk gewerkt aan een presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.

Lesgeefster is opnieuw Lisa Bilterijst.

Maximum 15 deelnemers.

Vanaf 10 tot en met 15 jaar

Data: 9 augustus tot en met 13 augustus, dagelijks van 9 tot 16u30.

Inschrijvingsgeld: 215 euro/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen) (gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen)

MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background