13 jun 2016

MIG bestaat 35 jaar

35 jaar MIG met heel wat plannen!

MIG bestaat deze maand 35 jaar. En we hebben dit jaar nog heel wat plannen!

Zo wordt de laatste hand gelegd aan een boek over ons radiostation. “35 jaar MIG is een naslagwerk voor iedereen die meegewerkt heeft aan al die jaren radio. Maar ook de evolutie van onze website, sociale media en andere nevenprojecten komen aan bod”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw. “Het boek werd geschreven voor zowel onze huidige als voormalige luisteraars en medewerkers.”

MIG startte als radiostation de uitzendingen op 4 juni 1981 vanuit Geraardsbergen. We zijn intussen aan onze vierde generatie radiomakers toe, via FM 104.9 en radiomig.be. Dat doen we sinds enkele jaren ook voor de omliggende gemeenten Lierde en Galmaarden. En het ziet er naar uit dat dit de komende jaren zal uitbreiden. “Er zijn plannen om vanaf 2018 een groter zendbereik te krijgen van de Vlaamse overheid. We zijn al jaren vragende partij voor een leefbaarder zendgebied voor lokale radio’s in Vlaanderen. Na 35 jaar blijkt daar nu eindelijk vooruitgang in te komen. We kijken hier enorm naar uit!”

We plannen ons boek dit najaar uit te brengen. Daarin vind je een mix van verhalen, anekdotes en een exclusieve blik achter de schermen. “In 35 jaar heeft radio, en dus ook MIG, een ware (r)evolutie gekend. Het is opmerkelijk dat elke generatie radiomakers heel vaak pionierswerk heeft geleverd.”

Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background