Groepsexpo Casco in Ninove

Event info
Datum: 8 mei 2021
Time: 14:00
Details

Uit een online kunstenaarsoverleg van de dienst cultuur in Ninove, ontsproot de zin om iets te creëren in Ninove. De basis voor een groepsexpo was snel gelegd.

En zo starten Anita Nevens, Annemie Lambrecht, Hilde Nijs, Line Timmermans, Luk Tas, Paul D’haese, Sam Dendooven en Sarah De Schepper met ‘Casco’, een groepsexpo in de Liberale Kring. ‘Casco’, wat staat voor de leegte en naaktheid van de ruimten waarin de kunstenaars aan de slag gaan en samen een verhaal creëren, was geboren.

Atelier in Beeld

De acht kunstenaars van Casco hadden zich oorspronkelijk voor de eerste editie van Atelier in Beeld in mei 2021 ingeschreven. Binnen dit project zouden meer dan 1.200 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel hun kunstwerken in hun eigen werkplek voor het brede publiek tentoonstellen. Ninove wou deelnemen aan dit project omdat het helemaal in lijn ligt van de verschillende Artiestentoeren die de stad in het verleden met veel succes organiseerde. Helaas kon wegens de coronapandemie Atelier in Beeld niet doorgaan. Het werd vervangen door een online presentatie van de deelnemende kunstenaars. Uit een online overleg met de acht Ninoofse kunstenaars vloeide dan uiteindelijk nog het Casco-idee voort.

Praktisch

Casco is te bezoeken van 8 mei tot 24 mei, op zaterdagen en zondagen (en Pinkstermaandag), telkens van 14 uur tot 18 uur. Reservatie (dag en tijdslot) is verplicht via www.ninove.be/casco.

MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background