Fietstocht Lekker Lokaal

Buurderij Ninove (op Herlinckhof) [Ninove]

Event info
Datum: 5 jun 2021
Time: 12:00
Locatie: Buurderij Ninove (op Herlinckhof)
Adres: Vijversweg 3 Ninove
Details

Op zaterdag 5 juni organiseert Buurderij Ninove de fietstocht Lekker Lokaal. In je eigen groep en op eigen tempo fiets je een lus van 30km of 43km langs mooie Pajotse wegen. Onderweg bieden enkele boeren en ambachtelijke producenten jou een proevertje. Je neemt een kijkje op hun boerderij en geniet intussen met hun drankje, ijsje, … van de omgeving.

Tijdens de fietstocht snuif je de sfeer van het boerenleven op, ontmoet je de mensen die voor onze voeding zorgen.

Een Buurderij? 

Een Buurderij is een initiatief van Boeren & Buren, een netwerk voor de rechtstreekse verkoop van lokaal voedsel. In een Buurderij verkopen lokale boeren en ambachtelijke producenten samen hun producten. Als klant leer je het verhaal achter je voedsel kennen. De boer maakt kennis met zijn klanten (‘de buren’) en kan zo de vinger aan de pols houden.  België telt ongeveer 100 Buurderijen, met een plaatselijke buurderij-verantwoordelijke en met plaatselijke producenten. In de Buurderij van Ninove werkt verantwoordelijke Jamien samen met een tiental producenten uit de streek. De gemiddelde afstand tussen de buurderij in Ninove en haar producenten bedraagt 15km.

Je plaatst jouw bestelling online op www.buurderij-ninove.be.

Starten kan tussen 12 en 14 uur. Tot 17 uur kan je terecht bij de producenten voor het proevertje.

De route ontvangt je online en een plan op papier. De route is niet bewegwijzerd. Ook met koersfiets toegankelijk. Voor de speelvogels en de genieters: op het plannetje staan picknickbanken en speeltuintjes onderweg.

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background