Belang van vezels

Event info
Datum: 24 jun 2021
Time: 20:00
Details

Velt organiseert een online voordracht over: ‘het belang van vezels in onze voeding’. Spreker van dienst is Herman De Waele.

Meer en meer wordt het verband gelegd tussen voeding en gezondheid. Nog niet zolang geleden kwam de opmars van ouderdomsdiabetes in de kijker en adviseert men ons aan om gezonder te  gaan eten. Hoe brengen wij dat in de praktijk?

Aan de hand van een boeiende presentatie heeft Herman het over een zeer belangrijke pijler, met name deze van de vezels. In dit verband komen begrippen als “prebiotica en probiotica” regelmatig in het nieuws.

Wij onderscheiden vezels van de zaden van onze grassen en deze van onze groenten. Maar het belang voor onze gezondheid is van onschatbare waarde. Het invoeren van een paar wijzigingen in ons voedingspatroon kan van levensbelang zijn. Volgens Dr. Burkitt kunnen wij ontsnappen aan een 10-tal ziekten door het eten van voldoende vezels in onze voeding.

Dit alles wordt geleidelijk, laagdrempelig en haarfijn uit de doeken gedaan.

Kom luisteren om hierover het fijne te vernemen.

Voor deze voordrachten is vooraf inschrijven bij lucdetaeye@telenet.be noodzakelijk om tijdig de verbindingslink te ontvangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

MIG

Enjoy The Music!

Current track

Title

Artist

Background