16 dec 2007

Zwerfkei ruimt zwerfvuil op

Scouting De Zwerfkei ruimde gisteren het zwerfvuil in de omgeving van hun lokaal op.

Naast zeker 15 vuilzakken heeft men ook een heleboel rotzooi zoals isomo-platen, kinderspeelgoed, volle vuilzakken, dakbedekking, spuiten en zilverpapier opgeruimd.

De nieuwe werking van de scoutsgroep komt stilaan op kruissnelheid en dat wilde men in de verf zetten door symbolisch hun ‘speelterrein’ eens op te ruimen.

Sinds een jaar kent De Zwerfkei weer een werking. Deze had een half jaartje stilgelegen. “We kampten met een tekort aan leiders”, zegt groepsleider Wouter Vleeschouwers, “daardoor konden we de werking niet meer garanderen.” Nu is dat probleem van de baan. Vleeschouwers: “We hebben een ploeg van een tiental leiders en tellen ongeveer 45 leden.”

Vanaf volgend werkingsjaar wordt ook de groep van de jongste leden (vanaf 6 jaar) opnieuw opgestart. “Er zijn heel wat ouders die ons daar naar vragen”, aldus Vleeschouwers. Hij verwondert zich trouwens naar eigen zeggen soms over het enthousiasme van sommige scoutsleden. Vleeschouwers: “Er komen gasten van Everbeek, Lierde, Bever en Herne elke zondag naar Geraardsbergen om onze werking mee te maken.”

De scouts van Geraardsbergen zijn al meer dan tien jaar gehuisvest op de Hoge Buizemont. “Vlak tegen het Boelarebos is dat”, zegt Wouter Vleeschouwers, “actief zijn in de natuur staat dan ook centraal bij de scouts.” Het belang dat ze hechten aan de natuur, is ook één van redenen waarom ze deze opruimingsactie doen. Vleeschouwers: “De omgeving van natuurreservaat De Rietbeemd en van het Leanderbos wordt geteisterd door zwerfvuil en dat vinden we vanzelfsprekend heel erg.” En dus steken ze de handen uit de mouwen.

Jeugdschepen Bram De Geeter is bijzonder opgetogen over het initiatief. “Zwerfvuil is een echte plaag”, zegt hij, “dat jonge mensen vrijwillig mee helpen opruimen, is een hele goede zaak.” Ook over de herstart van Scouting De Zwerfkei is hij erg te spreken. “Er is een stijgende vraag naar jeugdwerking en de scouts hebben daar zeker en vast hun plaats in.”

De scouts komt elke zondag tesamen van 14 tot 17u. Voor meer info kan je terecht op wouter_vleeschouwers@hotmail.com

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background