21 sep 2020

Zwerfkattenproject in Geraardsbergen

De stad Geraardsbergen organiseert een zwerfkattenactie samen met vzw RATO. Van 21 tot 24 september worden er vangkooien geplaatst in de Kloosterstraat, Hoge buizemont, Ninoofsestraat, Alfonslaan, Meerstraat en Edingseweg.

De katten worden gevangen, waarna ze bij de dierenarts een behandeling krijgen. Gezonde dieren worden gesteriliseerd of gecastreerd en gechipt. De katten worden na castratie of sterilisatie weer uitgezet op de plaats waar ze gevangen zijn. Heb je een huiskat? Dan hou je die best binnen of doe je ze een halsband om. Als je kat gechipt is, wordt deze uitgelezen.

Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van je kat. Sinds 1 november 2017 moeten alle kittens gechipt en geregistreerd worden voor ze 12 weken oud zijn. Sinds 1 april 2018 geldt er bovendien een sterilisatieplicht om te vermijden dat kittens uit ongewenste nesten op straat belanden. Zorg er dus voor dat jouw kat gechipt, geregistreerd en gesteriliseerd is.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background