fbpx
25 feb 2019

Zweefvliegcentrum wil meer meisjes in de luchtvaart

En gaat daarvoor samenwerken met het onderwijs. 

Zweefvliegcentrum Phoenix in Geraardsbergen wil meer meisjes warm maken voor de luchtvaart. Dat gebeurt samen met het Atheneum in Geraardsbergen. Daar krijgen 5e en 6e jaars lessen van een vrouwelijke zweefvliegpiloot en brachten ze intussen ook een bezoek aan het vliegveld van Overboelare.

“Vrouwen zijn vandaag nog steeds sterk ondervertegenwoordigd in de luchtvaartsector. Onder het motto: wat jongens kunnen, kunnen meisjes meestal beter… willen we bijzondere aandacht schenken aan vrouwelijke piloten en dames die ook andere jobs in de luchtvaart succesvol voor hun rekening nemen”, zegt Tom Geeroms van Phoenix. “We willen ook jonge meisjes stimuleren om een studierichting of een job in de luchtvaart te overwegen gezien het nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel in deze branche zowel vandaag als in de komende jaren.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background