8 mrt 2010

Zwaargewonde op Groteweg

Maandagochtend, omstreeks 9u30, is één zwaargewonde gevallen bij een verkeersongeval op de Groteweg in Overboelare.

De bestuurder van de zwarte Seat Ibiza, komende uit Wallonië, verloor net voor het binnenrijden van Overboelare de controle over het stuur. Daarbij kwam hij tegen een duiker terecht. De wagen kwam tot stilstand op een akker. Zowel de brandweer van Geraardsbergen als Lessen werden opgeroepen bij het ongeval.

Volgens Bert De Clercq, korpschef van de Geraardsbergse brandweer, waren er bij het ongeval opnieuw communicatieproblemen. Zo kreeg de Geraardsbergse brandweer pas 22 minuten na het ongeval de oproep binnen. Ondertussen waren wel de collega’s uit Lessen al ter plaatse. De brandweer moest het dak van de wagen ontdoen om de passagier op de achterbank de bevrijden.

In de zwarte Seat zaten drie personen. Eén inzittende raakte zwaargewond, de bestuurder van de wagen raakte lichtgewond. Eén passagier kwam er met de schrik vanaf. De oorzaak van het ongeval ligt waarschijnlijk aan overdreven snelheid.

De N42 tussen Nederboelare en Lessen blijft één van de zwarte routes in België. Het risico op een ernstig ongeval ligt er tot veertig keer hoger dan op de veiligste wegen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background