1 sep 2021

Zottegem onderzoekt verkeersveiligheid in schoolzones

Volgens recente cijfers hebben in Vlaanderen gemiddeld 12 kinderen per dag een ongeval. “Het recente ongeval in Antwerpen, waarbij 2 kinderen om het leven kwamen, maakt dat nog eens pijnlijk duidelijk”, zegt Zottegem’s schepen van Mobiliteit Evert De Smet.

Daarom onderzoekt de stad of men het zwaar verkeer bij het begin en einde van de schooldagen kan ontmoedigen, of zelfs verbieden.


Dat zorgt niet alleen voor een minder drukke, en dus veiligere omgeving voor de kinderen. Het plan heeft nog een ander voordeel: “Minder zwaar verkeer op die spitsuren, kan ouders ook doen beslissen om met een gerust hart hun kinderen met de fiets naar school te sturen. Als we op die manier ook het aantal gewone wagens in de schoolomgeving kunnen verminderen, zetten we opnieuw een serieuze stap naar veiligere schoolomgeving in onze stad”, zegt De Smet bij MIG.

Minder zwaar verkeer, kan ervoor zorgen dat ouders hun kinderen vaker met de fiets naar school sturen. Zo zetten we opnieuw een serieuze stap naar een veiligere schoolomgeving in onze stad.

Evert De Smet (N-VA) – Schepen van Mobiliteit Zottegem
Dit hoorde je eerder bij MIG
 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background