8 jun 2021

Zottegem krijgt nieuw bos

De stad Zottegem gaat een nieuw bos aanleggen. Het Vogelzangbos komt op de weiden van de provinciale school Richtpunt. Het gaat om drie hectare grond, die voor twee derde bebost zal worden. Een deel blijft gevrijwaard als zichtas op de torenspits van de kerk. Het nieuwe bos sluit aan op het kasteeldomein Breivelde.

Er is ook goed nieuws voor sporters. De looppiste aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem wordt immers verdubbeld. Die is vandaag 500 meter lang en daarmee vrij eentondig. Lopers zullen een deel door het nieuwe bos kunnen lopen.

In Oost-Vlaanderen wil men klimaatneutraal zijn tegen 2040. Het extra bos in Zottegem past perfect in die plannen. Bovendien wordt met dit extra bos de doelstelling van de stad gehaald om deze legislatuur 26.000 extra bomen aan te planten. Het stadsbestuur heeft daarom een verdubbeling van de doelstelling ondertekend.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background