30 jun 2017

Zondag verkeershinder in Geraardsbergen en Galmaarden

Vooral zondag is er opnieuw heel veel verkeershinder in Geraardsbergen en Galmaarden.

Zondag wordt opnieuw een triatlon georganiseerd in Geraardsbergen en Galmaarden. Die dag wordt het erg moeilijk om je met de wagen te verplaatsen in sommige straten. Beide gemeenten worden overspoeld door 600 triatleten uit 29 verschillende landen. Ook op vrijdag en zaterdag zijn er al activiteiten. Zo wordt zaterdagavond de Muur zo vaak mogelijk beklommen tussen 18 uur en middernacht. Vooral rond de Oudenberg kan er hierdoor verkeershinder zijn over een parcours van 3,3 km.

 

Een overzicht van wat er zondag valt te beleven:

 

De langste wedstrijd vindt zondag plaats vanuit de Gavers in Onkerzele, waar er wordt gezwommen. Van daaruit start een wielerwedstrijd van 90 km doorheen Moerbeke, Galmaarden, Herne, Tollembeek, Viane, Overboelare en Geraardsbergen. 

Goed om weten:

– Viane en Moerbeke zijn te bereiken via de Pauwelstraat, Koppenhollestraat en Heuvelstraat.

– Om Moerbeke te verlaten, rijd je via de gewestwegen.

– Guilleminlaan enkel opgaand verkeer mogelijk.

– Bocht Zavelstraat aan de Karel Lodewijk De Lensstraat, Schillebeekstraat en Bosstraat zijn afgesloten tijdens het fietsgedeelte.

– Op het parcours is de tegenrichting altijd toegankelijk.

 

Eens de wielrenners aankomen in het stadscentrum van Geraardsbergen, lopen ze nog 21 km doorheen de straten van de stad. Er worden 5 wedstrijden georganiseerd voor individuelen en groepen. Verschillende wedstrijden starten om 11 uur en duren tot 17 uur. Gedurende de wedstrijden wordt het parcours grotendeels verkeersvrij gemaakt. De aankomst is voorzien op de Markt van Geraardsbergen.

 
De meeste verkeershinder wordt verwacht door de wielerwedstrijd. Die start in de Gavers, via Atembeke, Moerbeke en Galmaarden. Daar gaat het naar de Congoberg, doorheen Tollembeek terug naar Moerbeke via de Geraardsbergsestraat. 

Het parcours kan je in details hier bekijken.

Het handelscentrum van Geraardsbergen organiseert een koopjesweekend. Op vrijdag en zaterdag is het stadscentrum bereikbaar met de wagen en kan er ook geparkeerd worden in het centrum. 

Op zondag zal het centrum verkeersvrij zijn, maar kan je gebruik maken van de parkings aan de rand van de stad, nl. de parking van Aldi, Lidl en de parking beneden de viaduct (Oudenaardsestraat/Ezelberg). Een shuttledienst brengt je dan tot in het centrum – Oudenaardsestraat (af- en opstapplaats aan de viaduct). Op zondagnamiddag zijn er tal van winkels open.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background