5 feb 2009

Zin in een speelstraat

Wat zou je er van vinden wanneer je kinderen een ganse dag zouden kunnen spelen op de openbare weg? Het lijkt een utopie, maar de kans bestaat dat het deze zomer realiteit wordt.

Want de stad Geraardsbergen organiseert opnieuw speelstraten. Een speelstraat wordt afgebakend met speciale hekken voorzien van verkeersborden met de vermelding
‘speelstraat’ en de speeluren. Enkel een woonstraat met snelheidsbeperking tot 50 km/uur en zonder openbaar vervoer komt in aanmerking om een speelstraat te worden.

Naast het verkeersvrij maken van de straat zorgt de stad ook voor animatie. Zo komen geregeld monitoren langs, vergezeld van spelmateriaal.

Wil je van je straat ook een speelstraat maken en de meerderheid van de inwoners kunnen zich daar achter vinden? Dan moet je enkel nog op zoek naar vijf speelstraatverantwoordelijken en samen met hen ga je naar de jeugddienst van de stad Geraardsbergen v

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background