14 mei 2011

Zelfontlening bij de bibliotheek van Geraardsbergen

Binnen enkele weken kunnen bezoekers van de bibliotheek in Geraardsbergen zelf hun boeken inscannen.

Dat gebeurt aan de hand van twee zelfinscanners. Volgens verantwoordelijke schepen De Padt zal er daardoor minder personeel nodig zijn voor het administratieve scanwerk. Die kunnen zich volgens De Padt inzetten met nieuwe uitdagingen die de bibliotheek aangaat. Onder meer de bouw van een nieuwe bibliotheek die op de huidige locatie van de voormalige feestzaal In De Lelie komt.

De nieuwe bibliotheek krijgt er enkele taken bij. Met zo’n 20.000 m² zal de bibliotheek een nieuwe sociale rol krijgen. Ook MIG krijgt er onderdak en zal als medialab zorgen voor opleidingen en workshops.

“Ruim een jaar geleden werden we één van de 12 medialabs van het REC Radiocentrum. Onze missie om jongeren een platform te bieden en hen wegwijs te maken in het medium radio, breiden we daarmee uit met dit medialab. Naast radio willen we jongeren ook wegwijs maken in de verschillende belevingen van media”, zegt Jonas Vierendeels van MIG “Maar ook om jongeren te leren op kritische wijze actief en passief om te gaan met digitale media en multimediale communicatiemiddelen, gaande van radio tot internet-televisie.”

“En die educatieve rol past perfect in de plannen van de nieuwe bibliotheek in Geraardsbergen”, zegt verantwoordelijke schepen van Geraardsbergen Guido De Padt. “De bibliotheek krijgt er enkele nieuwe taken bij. Ook MIG krijgt er onderdak en zal als medialab zorgen voor opleidingen en workshops. In de nieuwe bib gaan we meer nog dan nu veel inzetten op het verspreiden van mediakennis, de nieuwe communicatievormen en het aanleren van computervaardigheden. Elke burger heeft het recht op die kennis en wij gaan hen helpen om die te verwerven”, aldus De Padt.

De eerste steen van de nieuwe bibliotheek in Geraardsbergen wordt waarschijnlijk pas begin volgend jaar gemetst.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background