7 dec 2016

Zebrapad De Reep krijgt extra verlichting

Er komt dan toch extra verlichting aan het zebrapad ter hoogte van de Reep in Nederboelare.

Er komt een veiligere oversteekplaats op het kruispunt van de Astridlaan met de Felicien Cauwelsstraat in Geraardsbergen. Dat belooft het agentschap voor wegen en verkeer. Zaterdagavond werden er op het zebrapad nog twee voetgangers aangereden door een wagen. Volgens het agentschap hadden de werken al uitgevoerd moeten zijn, maar zijn ze die vergeten. “Ook de verkeerslichten aan de Oudenaardsestraat worden aangepast. Daar komt er een groene afslagpijl naar links”, bevestigt woordvoerster Sylvie Syryn van Wegen en verkeer Oost-Vlaanderen aan MIG.

De stad Geraardsbergen en de dorpsraden waren al veel langer vragende partij, maar moesten wachten op het agentschap, omdat die bevoegd zijn voor de gewestweg.

En die gewestweg krijgt sinds de invoering van de kilometerheffing een pak meer vrachtwagens te verwerken. Op een jaar tijd verviervoudigde het aantal vrachtwagens van 90 naar 350.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background