14 mrt 2008

Zaterdag finale Groot Nederlands Dictee

Zaterdag vindt de finale plaats van het Groot Nederlands Dictee. 185 mensen namen op zaterdag 23 februari deel aan de preselecties van de Geraardsbergse afdeling van het Davidsfonds. Enkele weken geleden raakte ook bekend wie van hen naar de finale in het Vlaams Parlement mag gaan. De punten van de kandidaten uit Geraardsbergen moesten immers vergeleken worden met deze van andere preselecties in het Vlaanderen.

Bij de specialisten is het Laurent Asselbergh uit Tollembeek die mag deelnemen. Zowel de winnaar in Geraardsbergen voor de tweede graad, Jenna Vergeynst uit Lierde, als Maria Geurs uit Idegem, mogen naar Brussel. Ook haar broer Johannes, die 2de werd bij de juniores, en Sven Rogge uit Grimminge mogen naar de finale. Tot slot mag Edouard De Man, zoon van notaris de Man, deelnemen voor de cadetten.

Melis Yalcin, die in Geraardsbergen het meest aantal punten behaalde bij de miniemen, had niet genoeg punten in vergelijking met andere preselecties. Ook Myriam Hoorens uit Aspelare mag niet deelnemen aan de finale.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background