19 dec 2010

Zand is geen alternatief voor strooizout

In heel wat steden, ook in Geraardsbergen, is er een gebrek aan strooizout. Daardoor worden enkel nog de hoofdwegen, hellingen en belangrijke kruispunten gestrooid.

Geraardsbergs gemeenteraadslid Marijke Merckaert (Open Vld) vraagt zich af waarom Geraardsbergen geen combinatie van zout en zand kan gebruiken. Volgens verantwoordelijke schepen Patrick Flamez is zand geen optie. “Eens de dooi start komt al het zout in de rioleringen terecht waardoor die verstoppen en er wateroverlast op de wegen ontstaat”.

“Het is ook aangewezen om via de website van de stad te communiceren over de strooiroutes”, vindt Merckaert. “Een goed voorbeeld kan je hier terugvinden. Op die manier kunnen de burgers nagaan of het traject dat zij willen afleggen, eventueel sneeuw- of ijsvrij werd gemaakt.” Patrick Flamez vindt het voorbeeld van Nederland te moeilijk om te realiseren.

Intussen zit Geraardsbergen opnieuw door zijn extra zoutlevering van de provincie Oost-Vlaanderen. “Zondagnacht werd de laatste voorraad uitgestrooid. Nu wordt een sneeuwruimer gebruikt, ideaal bij deze massa sneeuw”, zegt schepen Flamez. De stad Geraardsbergen vroeg maandag een nieuwe zoutvoorraad aan de provincie. Die heeft de stad een winterstrooiplan opgelegd waarin precies omschreven staat welke straten wanneer mogen gestrooid worden. Je kan het plan terugvinden op de website van de stad Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background