9 okt 2009

Wordt rusthuis plaats voor jong dementerenden?

In Geraardsbergen is vorige maand de bouw van een nieuw woonzorgcentrum gestart. Dat komt naast de bestaande Maretak campus, vlakbij sporthal De Kriebel. Bedoeling is er de bewoners van de bestaande rusthuizen Vincent en Verhaeghe te huisvesten.

Het gebouw Verhaeghe, aanpalend aan het ASZ ziekenhuis komt dan leeg te staan. OCMW-voorzitter Guido De Padt stelt voor het gebouw te gebruiken voor jongdementerenden. Dat zijn mensen die jongeren zijn dan 65 en dementeren.

“Exact cijfermateriaal omtrent het aantal jongdementerenden in ons land is momenteel niet ter beschikking, maar naar schatting zouden er tussen de 3000 en 8000 patiënten zijn” zegt Guido De Padt. “Het overgroot deel van hen wordt thuis opgevangen, wat geen evidente zaak is, en diegenen die verzorging krijgen door opname, resideren voornamelijk in de woonzorgcentra voor bejaarden, wat verre van de ideale oplossing is.”
Het is nu aan de directie van het ASZ om de mogelijkheid te onderzoeken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background