fbpx
27 Okt 2019

Wordt pendelparking betalend?

Tegen eind 2020 wordt de tweede pendelparking aan het station van Ninove betalend. Dat heeft minister Bellot gezegd in het federaal parlement, dit op vraag van de Ninoofse N-VA afdeling. Die wou weten wat de toekomstplannen zijn van het stadsbestuur en de NMBS.

Ninove en de NMBS zitten geregeld samen en zouden daarover al één en ander hebben afgesproken. Naast het betalend maken van parking P2, zou ook een deel van de parking mogelijks worden voorbehouden voor bewoners. Verder komt er geen nieuw of vernieuwd stationsgebouw, zullen de perrons opnieuw vernieuwd worden en zal het stationsplein pas over middellange termijn vernieuwd worden.

De pendelparking moet vrijgegeven worden voor werkenden, pendelaars, kooplustigen… Zo kunnen de bewoners dichter bij hun huis parkeren, wat ook een duidelijke vraag is vanuit de wijk die al een tijdje te maken heeft met de parkeerproblematiek in hun straat. Een betalende pendelparking zal de pendelaars nog meer doen uitwijken door zich te parkeren in de straten van de stationsbuurt.

Karolien De Roose

N-VA Gemeenteraadslid

Onze MIG-redactie vroeg zondagavond bevoegd schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel voor een reactie. Hij zal sowieso door N-VA aan de tand gevoeld worden op de komende gemeenteraad.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background