23 mrt 2011

Worden de “Vlaamse Ardennen” een provincie?

Worden de Vlaamse Ardennen binnenkort één provincie en behoren Geraardsbergen, Galmaarden, Lierde en Bever binnenkort tot de “Vlaamse Ardennen”?

Dat is wat te lezen staat in een opmerkelijke nota binnen de Vlaamse overheid om Vlaanderen op te delen in negen nieuwe provincies. De “Vlaamse Ardennen” is er alvast één van.

In het voorstel wordt Oost-Vlaanderen verdeeld in een tweede provincie “Vlaamse Ardennen”. Onder meer de gemeenten Galmaarden en Bever, die zich nu in Vlaams Brabant situeren, zouden tot de Vlaamse Ardennen behoren. Een deel van Vlaams-Brabant wordt opgesplitst in Euro-provincie en een deel van Antwerpen wordt de provincie “Kempen”.

De nota komt van de Vlaamse Adviesraad voor Bestuurszaken en staat onder bevoegdheid van minister Geert Bourgeois (N-VA). De nota is het resultaat van een interne Vlaamse staatshervorming en herziet de rol van vijf naar negen Vlaamse provincies.

Volgens de woordvoerder van de adviesraad is de nota een individuele denkoefening van één van de leden van  de Vlaamse Adviesraad voor Bestuurszaken en werd het niet als agendapunt opgenomen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background