6 okt 2010

Woonzorgcentrum De Populier krijgt vorm

Het Woonzorgcentrum “De Populier”, een bouwproject van  het OCMW van Geraardsbergen, krijgt meer en meer vorm.

Bijna één jaar geleden werden de bouwwerken aangevat. In totaal zullen er 90 bejaarden in lang verblijf kunnen opvangen worden. Ook 3 bejaarden in kortverblijf en 14 mensen kunnen er terecht voor dagverblijf.

 

De werken schieten relatief tot zeer goed op. Momenteel zijn de aannemers elektriciteit, sanitair, ruwbouw en afwerking volop actief op de werf. De muren worden gepleisterd, de vloerisolatie is gespoten en de dek- en uitvullaag (in de volksmond ook wel ‘chappe’ genoemd) wordt geplaatst en afgewerkt.

Het dak is voor 95% afgewerkt en ook het buitenschrijnwerk zijn voor 80% geplaatst. Met andere woorden, het gebouw is bijna regen- en winddicht.

Buiten is de aannemer grondwerken bezig om alle regenwaterafvoerleidingen van de andere gebouwen op de site ‘De Maretak’ af te koppelen en aan te sluiten op de nieuw geplaatste rioleringsbuizen. Hierdoor wordt het regenwater afgeleid naar het nieuw ontworpen en gemaakte bufferbekken achter het WZC.

Er wordt verwacht dat het woonzorgcentrum De Populier de deuren opent in de tweede helft van oktober 2011.

Wie de werken wil volgen, kan dit via ocmwgeraardsbergen.blogspot.com

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background