26 dec 2018

Witte rook in Ninove

N-VA’er geeft steun aan centrum-links.

Er is witte rook in Ninove. Daar depanneert Joost Arents de partijen Open VLD en Samen voor een meerderheid. Dat nieuws werd aan radio MIG bevestigd door N-VA Ninove.

Arents haalde als lijstrekker 643 voorkeurstemmen met N-VA en kreeg daardoor één van de twee zetels die de partij behaalde. Die zetel is noodzakelijk voor een nipte meerderheid met Open VLD en Samen. Eerder gaf zijn partij aan te kiezen voor de oppositie. Maar door de zet van Arents, kan er dan toch een meerderheid komen voor de huidige bestuurspartijen Open VLD en Samen. 

Op het nippertje

De beslissing van Arents kwam geen dag te laat voor de huidige meerderheidspartijen. Woensdag was immers de laatste dag dat de voordrachtsakte kon worden ingediend. Anders volgde er een geheime stemming op de komende gemeenteraad. 

Niet in dank afgenomen

De keuze van Joost Arents wordt hem niet in dank afgenomen binnen zijn partij N-VA. “Dit is iets wat Joost Arents op eigen houtje heeft beslist om te gaan tekenen voor Open VLD. En daar staat niemand achter in de partij”, laat Karolien De Roose van N-VA Ninove weten aan radio MIG. Zij behaalde de tweede zetel voor N-VA.

De partij beslist donderdag over het lot van Arents in hun partij. De kans is groot dat hij uit N-VA wordt gezet. Hij is mogelijks niet de enige, want ook Kurt Van Den Driessche en Marc Ost voerde gesprekken om tot een inhoudelijk project te kunnen komen over een startnota. Die moeten de basis vormen voor een volwaardig bestuursakkoord tegen einde februari.

“Hypocriet”

Forza voorman Guy D’haeseleer vindt de keuze van Arents hypocriet: “Deze man slaagde erin om tijdens zijn fractieleiderschap het aantal N-VA-mandatarissen te herleiden van 6 naar 2 en het stemmenaantal van zijn partij te halveren. Hij slaagt er nu dus in om al zijn principes te verloochenen en te kiezen voor het postje. Dit is een slag in het gezicht van een groot deel van de Ninovieters in het algemeen, en de Vlaamsgezinde kiezers in het bijzonder.” Voor D’haeseleer geeft deze keuze hem de overtuiging voor een volstrekte meerderheid voor Forza bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. 

Meer nieuws is te beluisteren in het streeknieuws op radio MIG (104.9 fm in Geraardsbergen, 106.2 fm in Ninove en 105.2 fm in Zottegem). 

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background