7 apr 2010

Wijkcentrum gaat sportiever en gezonder

Wijkcentrum De Poort in Geraardsbergen wil kansarmen gezonder maken. Om dat te realiseren hebben ze dinsdag het startschot gegeven van een actie.

Het wijkcentrum, gelegen in de Gasthuisstraat in Geraardsbergen, is een ontmoetingsplaats voor kansarmen. De doelgroep van De Poort besteed weinig aandacht aan gezonde voeding en beweging. Vandaar het initiatief. Deze week nog wordt de fitheid gemeten van alle bezoekers van het wijkcentrum. Iedereen krijgt dan op basis van het resultaat een persoonlijk programma en raadgevingen om zijn/haar conditie te verbeteren.

Met de stappentellers in de aanslag kon dinsdag naar hartelust allerlei randanimatie uitgeprobeerd worden zoals o.a. de spinningbikes, de fruitograaf, een zumba-initiatie en tal van andere leuke activiteiten.

Bedoeling is de komende drie maanden, onder begeleiding, meer aan sport te doen. Dat zal gebeuren in combinatie met gezonde voeding. Over 3 maanden volgt er opnieuw een test. Deelnemers die dan fitter zijn mogen zich aan een prijs verwachten. Peter van het evenement is Marijn De Valck.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Twee ongevallen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background