30 jan 2010

Wijkcentrum De Poort, nu ook voor deelgemeenten

Het wijkcentrum De Poort, een laagdrempelig project van het OCMW van Geraardsbergen, gaat ook de deelgemeenten verzorgen. Het centrum is een contactpunt en ontmoetingsplaats voor kansarmen van alle leeftijden. Dat gebeurt aan de hand van infomomenten en activiteiten.

“Een grondige evaluatie van de sterktes en zwaktes van de huidige werking, en een inschatting van de toekomstige uitdagingen voor het wijkcentrum, hebben geleid tot een herdefiniëring van de missie en de visie van De Poort”, zegt OCMW-voorzitter Guido De Padt. “Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze doelgroep is één van deze nieuwe accenten. We willen onze cliënten de weg tonen en actief begeleiden naar het reeds bestaande aanbod inzake cultuur, sport, vorming, jeugdwerking.” Daarvoor gaat het OCMW samenwerkingsverbanden opzetten met jeugdcentrum de Spiraal, Pastda, jeugdbewegingen, sportverenigingen, Leerpunt enz..

Om ook de deelgemeenten te bedienen zijn er geen extra budgetten vrijgemaakt. “Ook voor De Poort geldt dus het motto: ‘meer doen met minder’, aldus de OCMW-voorzitter. Hij rekent daarvoor op de inzet van vrijwilligers. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met Lena Moulart via 054 43 20 05.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background