28 feb 2010

Wielerliefhebbers liepen tegen de lamp

De politie van de politiezone Brakel-Zwalm-Horebeke heeft dit weekend extra flitscontroles uitgevoerd voor en na de doortocht van de openingskoers de Omloop Het Nieuwsblad.

Tijdens de Omloop flitste de Brakelse politie net voor de Parikeberg, richting Geraardsbergenen. Ook tijdens “Kuurne-Brussel-Kuurne” van zondag heeft de politie plannen om de snelheidsduivels op de bon te zetten.

In de gemeente Brakel kan men er niet naast kijken. Op de weg vanaf het Rondpunt in Brakel tot boven de Kleiberg, richting Oudenaarde, worden de weggebruikers minstens op een drietal plaatsen duidelijk gemaakt dat de snelheid maar 50 km per uur is. Ook op het grondgebied van Deftinge en Geraardsbergen zijn de borden terug te vinden.

Vele wielerliefhebbers, motards en genodigden in vip-busjes trachten zoveel mogelijk keer de renners te zien tijdens de wedstrijd en snellen soms roekeloos naar zoveel mogelijk strategische plaatsen. Vele liefhebbers, die de doortocht van de renners op de Muur afgelopen zaterdag wilden meemaken en hierdoor vlug vanuit Brakel langs Parike met de wagen reden, liepen tegen de lamp. Ook tijdens de Ronde van Vlaanderen, van de voorgaande jaren, deed de federale politie op verschillende plaatsen snelheidscontroles.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background