12 jun 2012

Wie staat er op de kieslijst van CD&V Lierde

CD&V Lierde trekt met de slogan ‘CD&Voor Lierde’ naar de kiezer.

Dat doen ze met een kleurrijke lijst aan kandidaten. Het landelijk karakter, behoud van de eenvoud, lage belastingdruk en zorgzame gemeente zijn hun programmapunten. Daarenboven wil men het ondernemend leven in de gemeente stimuleren. In tegenstelling tot de verkiezingen in 2006, waar er voor het kartel ‘Lierde-centrum’ werd gekozen, gaat CD&V onafhankelijk naar de kiezer.

Grote verandering op de lijst is de lijsttrekker. Huidig burgemeester Marc De Brakeleer hangt de sjerp aan de kapstok en geeft die mogelijks door aan Jurgen Soetens (42). De gemeenteontvanger van de stad Ronse is dan ook lijsttrekker. Huidig schepen van jeugd en seniorenbeleid Erna Antoine (52) volgt op de tweede plaats.

Gemeenteraadslid en CD&V voorzitter Antoine Van De Maele (57) kreeg de derde plaats toegewezen. Pieter Van der Weeën (36) is al enkele jaren OCMW-raadslid en mag als advocaat zijn troeven uitspelen op de vierde plaats.

Lerares Katelijne Scheirlinckx (40) kreeg als nieuwkomer de vijfde plaats toegewezen. Lucretia De Gelas (45) is in het dagelijkse leven actief als manager.

Postbode Peter Van Den Broeck (42) staat op de zevende plaats van CD&V Lierde. De CD&V-lijst voor de verkiezingen van 14 oktober telt heel wat nieuwkomers. Dat is ook zo voor Lieve Timmermans (47) die als maatschappelijk werkster vooral de partijpunten rond betaalbaar wonen en aandacht voor kansengroepen hoog in het vaandel draagt.

Jo Gosseye (36) is landmeter-expert en staat op de negende plaats. Chantal Martens (50) is verpleegkundige en staat tiende.

Jordy De Borre (34) is schade-expert bij een verzekeringsbedrijf. De jongste op de lijst is de 26-jarige Kim Perreman.

OCMW-raadslid en fietshandelaar Ludwig D’Hose (47) staat op de 13de plaats. Bediende Sofie De Vliegher (32) is één van de 10 nieuwkomers op de 17-koppige lijst.

Ook nieuws is Jan Martens (57) die op de vijftiende plaats staat. Gemeenteraadslid Carine Keppens (50) staat zestiende.

Schepen van ondermeer milieu, landbouw en stedenbouw André Eeman (66) is lijstduwer voor CD&V Lierde.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background