5 jul 2009

Wespenplaag, of toch niet?

Vlaanderen kampt met een wespenplaag door het mooie weer. Daardoor worden brandweerkorpsen in Vlaanderen overstelpt met oproepen. “Zo ver zijn we nog niet in onze regio” zegt korpschef Bert De Clercq van de Geraardsbergen brandweer. “Ten opzichte van vorige jaren is er zelfs een kleine daling van de oproepen in de regio.”

Vorig jaar kreeg de brandweer van Geraardsbergen 160 oproepen binnen, bijna evenveel als in 2006. In 2007 was er een record aantal van 405 interventies voor wespen. Vorige maand moest de brandweer van Geraardsbergen 31 wespennesten verdelgen. Juli is jaarlijks de drukste maand.

De brandweer raadt af om zelf wespennesten te verdelgen. Voor 30 euro per jaar verwijdert de brandweer wespennesten. Behalve bij dringende interventies kost het je 60 euro. Wespennesten worden dagelijks verwijderd na 17 uur, behalve op zon- en feestdagen.

meer info: www.bwgeraardsbergen.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Ongeval op expressweg


Vorige bericht

Dief betrapt


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background