21 jan 2012

Werken Snow Games Lessen hervat

De grootste overdekte skipiste ter wereld in de verlaten steengroeven van Lessen lijkt er nu toch te komen. Na drie jaar stilte zijn de werken hervat.

Sinds 2008 zijn de nodige vergunningen in orde. De werken hebben drie jaar stilgelegen omdat het de initiatiefnemers ontbrak aan voldoende financiƫle middelen om het megaproject te realiseren. Inmiddels kan men beschikken over 80 miljoen euro. Om Snow Games te realiseren zou er 90 miljoen euro nodig zijn. Momenteel is men gestart met de aanleg van de parking, en ook de werken aan een tunnel die de parking met de skipiste moet verbinden zijn opgestart. Volgens architect en bezieler Jean-Marc Wellens moet Snow Games kunnen openen in 2014. Het eerste jaar verwacht men 650.000 bezoekers en zou er werk gecreƫerd worden voor 180 mensen.

De inplanting van de skipiste in Lessen kan ook bij de stad Geraardsbergen voor een economische boost zorgen, en ook het toerisme in onze streek kan er wel bij varen. Het project kan tevens ook werk verschaffen aan inwoners van onze regio.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background