3 mei 2010

Werken drinkwaterreservoir schieten goed op

Wie Geraardsbergen vanuit de deelgemeenten bekijkt heeft ze al opgemerkt: drie bouwkranen en een hoop aarde.

Het is de plaats waar de Vlaamse maatschappij voor watervoorziening een drinkwaterreservoir bouwt van maar liefst 5000 m³. De werken vatten aan in oktober van vorig jaar en zullen nog zeker tot eind 2010 duren. Voor de inwoners van de Onkerzeleweg, een zijstraat van de Onkerzelestraat, is het dan ook een dagelijks op en afrijden van vrachtwagens. Een blik op de werken kan je hier aanschouwen. Na de bouw zal er van het reservoir niets meer te zien zijn. De aarde, die uit de diepe put werd gehaald, wordt dan gebruikt om het kolossale bouwsel af te dekken.

Het betonnen ondergronds reservoir heeft een capaciteit van 5 miljoen liter water. Het moet het leidingwater voorzien voor alle inwoners uit de regio van Geraardsbergen. Daarmee is het een buffer in geval van waterschaarste of bij problemen met de ander waterreservoirs in de regio. De totale kostprijs van de werken bedraagt 2,365 miljoen euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background