fbpx
2 dec 2019

Werken Abdijpark hervat

In Geraardsbergen zijn de werken herstart aan het Abdijpark. Die werden precies één jaar geleden stilgelegd. Het park was sindsdien afgesloten en lag er verwaarloosd bij.  Onroerend Erfgoed geeft nu de toelating gegeven om de werken aan het historisch beschermde Abdijpark te hervatten. 

Het stadsbestuur van Geraardsbergen wil het park omtoveren tot een aangename, speelse ontmoetingsplaats voor jong en oud, met veel respect voor de belangrijke historische waarde. Daarvoor wordt er 700.000 euro geïnvesteerd om dit te verwezenlijken. De werken lopen in twee fases. Als beide fases kunnen aansluiten aan elkaar, zal er tot eind 2020 gewerkt worden aan het park.

Meer natuur en betere ontsluiting

Binnen de plannen komt er een aanzienlijke groenaanleg (bomen, struiken, planten, bloemen). Daarnaast wordt het park verbonden met bestaande fiets- en wandelroutes in de omgeving. De wandelpaden worden heraangelegd en auto’s worden uit het park geweerd. 

De technische dienst van de stad zal zorgen voor een aantal speeltoestellen in robiniahout. Er komt ook speelnatuur in een gazonslinger – die door de bloemenweide loopt met diverse speelaanleidingen – en een speelse, kunstige watergoot. Bij het Koetshuis blijft de evenementenweide bestaan. 

Ter hoogte van de voormalige cafetaria (bovenaan het park) komt een mooi mijmerterras. Ter hoogte van de vijver komt een vlonderterras. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Nu op de radio

Titel

Artiest

Background