11 mrt 2019

Werken aan stuwsluis hervatten ten vroegste mei 2020

Werken zullen bijna drie jaar stil liggen. 

De werken voor de vernieuwing van het stuwsluiscomplex op de Dender in Geraardsbergen liggen momenteel stil en zullen ten vroegste in mei 2020 hervatten. Dat zegt De Vlaamse Waterweg nv. De werken die in het voorjaar van 2016 van start gingen, werden na een klacht van milieufront Omer Wattez stilgelegd in het najaar van 2017. 

De twee bestaande sluizen dateren uit 1860 en zijn sterk verouderd. Toch dienen beide sluizen behouden te blijven in het beschermde landschap van de Dender. Dat zorgt voor een technisch complexer vraagstuk. Naast de sluizen wordt er ook een vispassage gebouwd. Dat zorgt er voor dat vissen de sluizen vlot kunnen passeren. 

De vernietiging van de stedenbouwkundige vergunning, zorgt er voor dat De Vlaamse Waterweg nv een nieuwe omgevingsvergunning dient aan te vragen. Dat zal ten vroegste in oktober gebeuren. “Zonder onvoorziene omstandigheden zullen de werken dan opnieuw aanvatten in mei 2020”, aldus Karen Buyse van De Vlaamse Waterweg nv. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background