15 dec 2006

Weinig tevredenheid over dienstregeling NMBS

Sinds afgelopen zondag 10 december zijn de nieuwe treinregelingen van de NMBS in voege. Veel treinreizigers zijn echter niet tevreden met de nieuwe dienstregelingen. Als frequent treingebruiker en burgemeester van Geraardsbergen, stelt Guido De Padt vast dat veel treinreizigers klachten hebben over de inwerkingtreding (sedert vorige zondag, 10 december) van de nieuwe NMBS-dienstregeling.

VLD-kamerlid De Padt ondervroeg de staatssecretaris bevoegd voor de Overheidsbedrijven, Bruno Tuybens, vandaag in de plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers over de problemen die zich stellen bij de nieuwe dienstregeling. De Padt wees daarbij op meerdere klachten van treinreizigers die zich vooral rond de volgende punten situeren: de slechtere aansluitingen in het station van Gent St.-Pieters, de langere duurtijd van een treinrit tussen Geraardsbergen en Gent, de grotere wachttijden in Brussel-Noord doordat de treindienst van Brussel naar Diegem is verschoven, de problemen op de lijn Dendermonde-Brussel en het minder stoppen van de treinen in het station van Liedekerke waardoor daar vaak van een overbezetting van de trein sprake is.

De staatssecretaris legt in zijn antwoord de nadruk op het feit dat er ook positieve zaken aan de nieuwe regeling verbonden zijn. “Het klopt dat de nieuwe, snellere verbinding tussen Hasselt en Brussel reeds enorm succesvol is”, vervolgt De Padt, “maar die positieve punten mogen het feit niet verdoezelen dat er ook heel wat klachten komen. Zo is er bijvoorbeeld ook door het succes van de lijn Hasselt-Brussel reeds op dit moment een capaciteitsprobleem op die lijn”.

De liberale volksvertegenwoordiger vindt dat als de NMBS een nieuwe dienstregeling invoert, het merendeel van de reizigers daar beter moet van worden. Als dat niet zo is, dan moet de NMBS dat ook durven toegeven en de regeling verder durven bijsturen. De Padt hoopt dat er snel een klachtenbundeling van de reizigers komt zodat de NMBS zijn dienstregeling verder kan bijsturen, in het belang van de treinreizigers.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background