4 jun 2007

Weekendcontroles Politie

Verkeer is de grootste bron van onveiligheid in de politiezone Geraardsbergen Lierde. In de eerste 5 maanden van 2007 waren er reeds 72 ongevallen waarbij personen licht of zwaar gekwetst raakten. Op de N42 was er 1 ongeval met dodelijke afloop te betreuren.

Uit analyse van deze ongevallen blijkt dat de ongevallen met de zwaarste afloop meestal in het weekend gebeuren. Hierdoor zijn het aantal weekendcontroles opgedreven. Dit weekend werd er weer gecontroleerd.

Tijdens deze controle werden 89 voertuigen aan de kant gezet. Alle bestuurders werden aan een alcoholtest onderworpen. 9 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken en dienden hun rijbewijs af te geven voor minstens 3 uur. Het rijbewijs van één personen werd op beslissing van het parket voor de duur van 14 dagen ingetrokken.

Ondanks het feit dat de pakkans vergroot is, blijkt een groot deel van de bestuurders nog steeds het risico te nemen om te sturen terwijl men alcohol gedronken heeft. Een combinatie van vermoeidheid met alcohol beïnvloedt het rijgedrag negatief.

Op de N42, Astridlaan, werd er tevens op snelheid gecontroleerd. Van de 78 voertuigen die de flitswagen voorbij reden, waren er 13 te snel. Deze werden onmiddellijk uit het verkeer gehaald.

De politiezone zal haar inspanningen blijven verder zetten. Op die manier hoopt men tot een gedragswijziging te komen bij de bestuurders; ten einde de verkeersveiligheid te vergroten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background