14 nov 2010

Wateroverlast blijft duren in Geraardsbergen

De situatie in het stadscentrum van Geraardsbergen blijft kritiek.


de Karmelietenstraat in Geraardsbergen

Vanaf Overbloelare tot de Karmelietenstraat staan de straten blank. Het is bang afwachten hoe het waterpeil in de volgende uren evolueert. In Zandbergen zijn er nog steeds grote problemen. De toestand is nog niet stabiel, vele woningen zijn getroffen.

De hulpdiensten zijn massaal actief. Daarbij evalueert de crisiscel constant de situatie. In Geraardsbergen grijpen brandweer, politie, Rode Kruis, civiele bescherming, stadsbestuur en OCMW in waar nodig en staan paraat om op te treden. Het leger is ingeschakeld om zandzakjes klaar te maken en te verspreiden.

Een aantal gedupeerden zijn geëvacueerd, bijna allemaal konden ze terecht bij familie of vrienden. Het OCMW van Geraardsbergen heeft een crisiscentrum klaargemaakt. Er is eten en slaapgelegenheid voorzien, mensen die in de loop van de avond of nacht nog in de problemen komen kunnen opgevangen worden. Ook enkele straten in het stadscentrum zitten al een tijdlang zonder stroom. Die problemen zouden tegen zondagavond 20 uur moeten verholpen zijn.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Zo zijn alle gewestwegen momenteel vrij in beide richtingen. De benedenstad van het centrum is gedeeltelijk afgesloten. De twee bruggen zijn naar omhoog gehaald. Gemeentewegen uit de deelgemeenten van Geraardsbergen die nog afgesloten zijn: Jan De Coomanstraat, Beekstraat, Dijk, Bosstraat, Moorhofstraat en Vuilstraat.

Drie scholen in het stadscentrum hebben besloten om maandag 15 november de school te sluiten. Dit zijn de Basisschool Dender, het Technisch Instituut Sint Jozef en het middelbaar van het Karmelieten. Alle andere scholen zijn open, dus ook het lager van het Karmelieten. Eerder werd gemeld dat ook de Middenschool zou dicht zijn, maar er is beslist om de school toch open te houden en de ingang te voorzien via de Wegvoeringsstraaat. Ouders die problemen hebben voor de opvang van hun kinderen kunnen wel op de school terecht.


de Grotestraat in Geraardsbergen

Voor maandag 15 november wordt er ernstige verkeersoverlast in het stadscentrum verwacht. Vermoedelijk zullen de beide Denderbruggen onbruikbaar blijven en is de benedenstad dus afgesloten van de bovenstad. Op maandag is het marktdag, de locatie van de markt is niet in gevaar, maar de toegang zal niet vlot verlopen.

Treinverkeer ondervindt op het grondgebied van Geraardsbergen momenteel geen hinder. Busverkeer in het stadscentrum is niet mogelijk. De bussen zullen stoppen aan de gelegenheidshalte aan de Oudenaardsestraat onder de brug.


de Dender stroomt uit haar oevers in Overboelare


Wie zandzakjes nodig heeft kan deze komen ophalen bij de brandweer: Zakkaai 33 in Geraardsbergen. Wie meer info wil over de wateroverlast kan terecht op het nummer 054 43 43 35 begin_of_the_skype_highlighting              054 43 43 35      end_of_the_skype_highlighting.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background