20 sep 2009

Wat ontbreekt er en wat stoort er?

Radio MIG voerde een enquête uit naar wat er leeft in de regio. Centrale vragen waren dit keer “Waar stoort u zich aan” en “Wat ontbreekt er in de stad”. Daaruit blijkt dat zo’n 53% van de Geraardsbergenaars zich storen aan het gebrek aan parkeerplaats.

Uit een voorgaande enquête van de radio bleek ook al dat de parkeerproblematiek een nefaste invloed heeft op het shoppinggedrag van de Geraardsbergenaar.

Ongeveer 23% stoort zich aan het zwerfvuil. Daarbij opvallend veel mensen van middelbare en bejaarde leeftijd. 12% van de Geraardsbergenaars zijn tevreden en storen zich aan helemaal niets. Een kleine 4% stoort zich aan de leegstand in de stad. Daarbij alleen maar inwoners uit de randgemeenten. De resterende 8% van de ondervraagden storen zich aan uiteenlopende zaken zoals drugs of de aanwezigheid van migranten.

Daarnaast wou MIG ook weten waar het de Geraardsbergenaar aan ontbreekt. Goed nieuws zo blijkt want een omvangrijke groep van maar liefst 54% vindt dat er niets ontbreekt. 30% geeft uiteenlopende antwoorden. Vaakst gehoord bij jongeren zijn de komst van een fastfoodketen en gezellige cafeetjes. Ouderen willen vooral goed onderhouden fietspaden en een veilige stationsbuurt. Ook de parkeerproblemen worden hier nog eens herhaald. Bijna 10% wil meer winkels. Dik 5% vindt dat het tijd wordt voor een volwaardig shoppingcenter.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Kerk te koop


Thumbnail

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background