26 sep 2009

Wat ontbreekt er en wat stoort er?

MIG heeft een grootse ondervraging gehouden bij inwoners van Geraardsbergen en Lierde. Vorig week kon je al vernemen dat Geraardsbergenaars zich voornamelijk storen aan zwerfvuil en het gebrek aan parkeerplaatsen.

Een positieve teneur in Lierde. Driekwart van de geënquêteerden kan niets bedenken dat hem stoort. Ze vinden Lierde een kleine maar gezellige gemeente. Een kleine 15% stoort zich aan zaken als een beperkt cultureel aanbod of aan verkeersonveilige situaties. Daarbij opvallend geen jongeren. 10% van de inwoners storen zich aan het zwerfvuil.
Bijna de helft van alle Lierdenaars die MIG ondervroeg vindt dat er niets ontbreekt. De anderen geven antwoorden die verschillen naargelang de deelgemeente. Zo vinden inwoners uit Deftinge een frituur en een krantenwinkel erg welkom. Inwoners uit nagenoeg alle deelgemeenten vinden dat er een gemeentelijk zwembad moet komen. Ook over een rusthuis mag nagedacht worden.


Lierde is bezig met de bouw van een nieuwe sporthal

Burgemeester Marc De Braeckeleer is tevreden met de resultaten. Hij voegt er ook aan toe dat de gemeente bezig is met de bouw van een sporthal en volgend jaar start de bouw van een ontmoetingscentrum. De uitbating van een gemeentelijk zwembad kan de gemeente Lierde financieel niet aan volgens de burgemeester. Maar daarvoor zijn er volgens hem voldoende alternatieven in de nabije omgeving van Lierde (het zwembad in Brakel en het provinciaal domein De Gavers in Onkerzele).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background