26 okt 2014

Wagens en rijbewijzen in beslag genomen

Bij alcoholcontroles in Geraardsbergen en Lierde zijn zaterdagnacht twee rijbewijzen ingetrokken.

Ook vier voertuigen werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren. In totaal werden 74 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Vier van hen legde een positieve test af. Een bestuurder verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen, drie andere voor 6 uur. Eén bestuurder weigerde een ademtest af te leggen, waardoor ook zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken.

 

Het aantal controles voert de politiezone Geraardsbergen-Lierde opnieuw op. Want ook afgelopen donderdag werd er gecontroleerd. Dit langs de Steenweg in Lierde en Marktweg en Edingseweg in Geraardsbergen. 62 bestuurders kregen een boete voor overdreven of onaangepaste snelheid.

Eén vrachtwagenbestuurder kreeg een boete omdat hij niet in orde was met de wetgeving inzake uitzonderlijk vervoer en geen geldige keuring kon voorleggen.  Bovendien beschikte hij niet over het correcte rijbewijs.

Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor sturen onder invloed van verdovende middelen. Eén voertuig werd ingehouden omdat de bestuurder stuurde onder invloed van verdovende middelen én zijn voertuig bestuurde terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken voor een andere verkeersinbreuk.

Drie bestuurders kregen een boete voor gebruik van de gsm tijdens het sturen een andere bestuurder voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background