13 okt 2020

Wagen ramt voormalig café ‘Den Brabander’

In de Elenestraat in Zottegem gebeurde maandagavond iets na 17 uur een zwaar ongeval. De bestuurster van een Toyota ging uit de bocht een ramde een huis. De woning lag op de hoek van de Elenestraat en was het voormalig café Den Brabander.

De woning voor het ongeval.

De klap was enorm. De hoek van Den Brabander werd volledig losgerukt. Brokstukken vlogen tot zestig meter ver. De wagen zelf kwam pas 40 meter verderop tot stilstand. Medisch personeel, brandweer en politie haastten zich ter plaatse. Beide inzittenden van de wagen, een vrouw en een man uit Balegem, werden overgebracht naar het ziekenhuis.

In de Elenestraat is de maximum toegelaten snelheid 50 per uur. Een getuige verklaart dat de wagen hem zeker met 100 kilometer per uur heeft ingehaald. De bewoners van Den Brabander kunnen bij familie terecht. Zij waren niet thuis toen het ongeval gebeurde. “Een geluk”, reageert de bewoner kort. “De keuken werd in de eetkamer geduwd. De ravage in de woning is enorm. Dit had veel slechter kunnen aflopen.”

Vijf maanden geleden gebeurde amper 100 meter verder een gelijkaardig ongeval. Daarbij kwam een man uit Ninove om het leven. Ook hier lag overdreven snelheid aan de basis van het ongeval.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background