27 aug 2018

Waar draait de betonmolen het snelst?

Dat heeft Natuurpunt berekend per gemeente berekend.

Waar draait de betonmolen het snelst? Dat heeft Natuurpunt berekend per gemeente, dit op basis van cijfers tussen 2005 en 2015.

In onze regio wordt er het snelst gebouwd in Geraardsbergen. Met 339 m² beton per dag, zit Geraardsbergen ver boven het Vlaamse gemiddelde (201 m²/dag). Ook Ninove (264 m²/dag) en Zottegem (279 m²/dag) zitten boven dat gemiddelde. Enkel in Lierde wordt er amper (66 m²/dag) bijgebouwd. Dat komt ook grotendeels omdat er nog amper bouwgronden beschikbaar zijn in de kleine gemeente. In Ninove wonen de inwoners het dichtst bij elkaar (29 inw/ha), terwijl dat in Lierde slechts 21 per ha zijn.

De kans dat er snel een betonstop komt in bv. Geraardsbergen is klein, gezien er nog heel wat bouwgrond onbebouwd zijn. Bijna dubbel zoveel als het gemiddelde in Vlaanderen.

Natuurpunt hoopt met de cijfers lokale politici aan te zetten sneller in te grijpen om op gemeentelijk niveau de betonstop door te voeren.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background