23 mei 2009

Waar blijft het Sociaal Huis?

OCMW-raadslid Julien Borremans (N-Va) is niet te spreken over het Sociaal Huis van Geraardsbergen. Het centraal punt waar inwoners van Geraardsbergen informatie op maat krijgen, en waar ze naar de juiste dienstverlening worden gestuurd, is er nog steeds niet. Nochtans was het de bedoeling dat het Sociaal Huis deze maand zou openen. “Begin 2010 wordt geopperd” zegt Borremans. “Maar een ongelukkige timing, eeuwig durende onderhandelingen met de VDAB om mee aan boord te komen en foute inschatting van de werken, liggen aan de basis van de vertraagde opening”.

“Dan zijn er nog de torenhoge kosten voor de bouw van het huis. Normaal werd het kostenplaatje geraamd op zo’n 514.000 euro, nu al staat er een investeringsbudget van 1.000.000 euro ingeschreven”.

Volgens Borremans is er dringend nood aan een strakke budgetcontrole. Hij pleit tevens voor een communicatieplan, zodat elke inwoner weet voor wat het Sociaal Huis dient. Het Sociaal Huis komt bovenop het OCMW. En ook daar heeft Borremans zijn bedenkingen bij. “Het is de bedoeling om drempelverlagend te werken. Vreemd om het Sociaal Huis bovenop het Administratief Centrum van het OCMW te gaan bouwen. Drempelverlagend is niet echt de juiste omschrijving, veeleer drempelverhogend” aldus Julien Borremans.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background