2 sep 2015

Vrienden maken liedje over stadsprijs

Vier vrienden hebben een lied gemaakt over de stadsprijs in Geraardsbergen.

Initiatiefnemers zijn het collectief ‘Giesbaargs van ’t Vat’, die het idee kregen aan de toog van een café. “Het liedje rockt en bonkt en bouwt steeds op naar het refrein: ‘Den aatste koersj van den Belzjiek, Giesbaargen, da d’es sjiek’. Het opzet was om op een aangename en laagdrempelige manier de Geraardsbergse dialecten via woord en muziek te promoten”, zegt Karel De Pelsemaeker. Hij kreeg daarbij de steun van Frank Jacobs, Didier Heggerick en Emmanuel Lion.

Giesbaargs van ’t Vat organiseert sinds 2012  voorstellingen met tal van sprekers in de Geraardsbergse dialecten. Ook het Steenhuizes, Kwaremonts en het Gents kwamen al aan bod.

“De songtekst is een eigen interpretatie van de beleving op en rond de koers. Je kan ons zeker betrappen op bewuste subjectieve benaderingen en we nemen steevast een loopje met chronologie en durven al eens te vervallen in nostalgie”, vertelde tekstschrijver Emmanuel Lion zaterdag op MIG. Op onze vraag werd er ook een clip gemaakt. Die kan je hieronder bekijken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background