29 dec 2017

Vredegerecht blijft behouden in Geraardsbergen

Het vredegerecht dat gevestigd is langs het Stationsplein in Geraardsbergen blijft behouden.

Dit maakte schepen Fernand Van Trimpont vrijdag bekend, na het onderhoud dat hij eerder heeft gehad met minister van justitie Koen Geens. In het staatsblad dat op vrijdag verscheen, werd de hervorming bekend gemaakt van de gerechtelijke kantons. De kantons werden hertekend op basis van betere geografische verdeling en werklast.

Nadat de nodige infrastructurele aanpassingen zijn afgerond in het huidige pand op het stationsplein, zal het vredegerecht terugkeren naar zijn vaste stek in Geraardsbergen. Tijdens deze renovatie verhuisde het vredegerecht tijdelijk naar Brakel.

“Ik ben dit persoonlijk bij de minister gaan bepleiten en ben dan ook verheugd dat hij rekening heeft gehouden met mijn argumenten om de zetel te centraliseren in Geraardsbergen. Dat Brakel bij Geraardsbergen komt, was reeds eerder beslist. Nu wordt ook Ronse toegevoegd.” aldus Van Trimpont.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background