21 jun 2006

Vrachtwagenparking zorgt voor hinder

Sinds een eigenaar van een parking op de Astridlaan in Nederboelare deze verhuurt aan de plaatselijke Gamma, diende een vervoerbedrijf uit te wijken met zijn vrachtwagens naar een andere locatie.

Op de kruising van de Felicien Cauwelstraat en de Reepstraat te Nederboelare heeft deze eigenaar nog eens drie percelen bouwgrond liggen, deze locatie dient nu als parking voor vrachtwagens, midden in de bebouwde kom van Nederboelare. De bouwgronden zijn volgestouwd met trekkers en opleggers. ‘s Nachts rijden er vaak vrachtwagens af en aan en wordt er wel eens voor veel geluidshinder gezorgd bij de omwonenden.
De vrachtwagens hinderen de bewoners die hun achtergelegen garage willen gebruiken als deze ‘s ochtends naar hun werk willen vertrekken.

Plaatselijk worden de vrachtwagens van brandstof voorzien wat voor de nodige stankhinder en grondbevuiling zorgt. Er werden reeds door omwonenden stappen ondernomen naar de burgemeester en schepenen toe maar deze beschouwen de zaak als een privé aangelegenheid. De omwonenden zijn niet te spreken over de houding van het stadsbestuur en vermoeden dat de gemeente de vervoerfirma de hand boven het hoofd houdt. De woordvoerder van het bedrijf is de uitbater van de Liberale Kring op de Markt te Geraardsbergen, zegt Groen Geraardsbergen.

Bij navraag op de milieudienst blijkt het vervoersbedrijf niet over een geldige milieuvergunning te beschikken voor de huidige locatie. Volgens de woordvoerder van het bedrijf zal de hinder nog hoogst tot eind augustus aanslepen, maar de buurtbewoners hechten geen geloof aan deze belofte. Het was hetzelfde vervoerbedrijf die voor hinder zorgde in de Schillebeekstraat in Overboelare – en pas na een lange procedure slag tot bij de Raad van State gedwongen werd te verhuizen, het bedrijf beschikte daar ook niet over de vereiste vergunningen.
Ook KWB Nederboelare legde vroeger reeds klacht neer tegen het bedrijf wegens de felle hinder op de Astridlaan.

Groen! Geraardsbergen wenst dat het bedrijf de wetgeving respecteert, de bodem saneert, en verhuist naar een terrein dat bestemd voor hun commerciële activiteit.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background