20 okt 2009

Vraag naar goedkopere parochiezalen

Geraardsbergen telt heel wat parochiezalen. Verenigingen en vrijwilligers organiseren er activiteiten die zorgen voor het cultureel leven. Volgens gemeenteraadslid David Larmuseau, zelf actief in verschillende verenigingen, lopen de kosten voor het huren van de zalen jaar na jaar op. Larmuseau stelt het stadsbestuur van Geraardsbergen voor om in de begroting van 2010 een jaarlijkse financiële ondersteuning te voorzien van minstens 3000 euro per parochiezaal. “Dankzij deze extra ademruimte, zouden heel wat verhuringen kunnen gebeuren aan lagere tarieven” aldus Larmuseau.

Op de gemeenteraad van afgelopen maandag peilde hij naar de visie van het schepencollege van Geraardsbergen. Schepen van begroting Ann Panis (Open VLD) is niet tegen het voorstel en wil dit bekijken naar aanleiding van de nieuwe begroting.

Cultuurschepen Guido De Padt (Open VLD) benadrukt dat het belangrijk is een totale toekomstvisie te ontwikkelen over de zalen die in Geraardsbergen ten gunste staan van de verenigingen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background