20 okt 2010

Vormingplus moet kwart besparen

Bij Vormingplus in Geraardsbergen moeten ze vanaf volgend jaar 25% besparen. Dat heeft minister van cultuur Joke Schauvliege beslist.

Dertien Vormingplus-centra, verspreid over Vlaanderen en Brussel, organiseren activiteiten die volwassenen persoonlijke, sociale en culturele competenties bijbrengen en de deelname aan de samenleving stimuleren.

 

“Deze botte besparing maakt de werking van Vormingplus zo goed als onmogelijk. Op twee jaar tijd zijn we maar liefst 34% van onze subsidie kwijt”, zegt Katia Moulart van Vormingplus Vlaamse Ardennen. In totaal verdwijnt er 159.000 euro aan subsidies bij Vormingplus waardoor niet enkel opleidingen maar ook jobs geschrapt worden.

“Joke Schauvliege brengt geen enkel inhoudelijk argument aan om de inkrimping van de subsidie te rechtvaardigen. Alle Vormingplus-centra kregen in 2009 van de overheid een positieve evaluatierapport. Goed werk leveren of niet, het kan deze minister blijkbaar niks schelen” vindt Moulart.

Vormingplus vind je in de Kollegestraat in Geraardsbergen en organiseert een petitie tegen de besparingen. Je kan ze hier tekenen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background