29 mrt 2021

Voormalig Postgebouw wordt schoolgebouw

Het voormalige Postgebouw langs de Kaai in Geraardsbergen wordt het onderkomen van de secundaire Freinetschool. 8 jaar geleden verhuisde het Bpost kantoor naar de Brugstraat. De komende weken verhuist de secundaire Freinetschool Keerpunt van Idegem naar het centrum van Geraardsbergen. Na de Paasvakantie (19 april), nemen ze hun intrek in het voormalige Postgebouw.

“De studenten zullen les kunnen volgen in aangename, ruime lokalen met veel daglicht. De vroegere sorteerruimte zal dienst doen als polyvalente ruimte en de lokalen op de eerste verdieping bieden ruimte voor klaslokalen, stille ruimte, atelier en eetruimte. De centrale ligging laat de school ook toe om nog meer in te zetten op lokaal burgerschap.”

coördinator Trui Vetters

De Keerpuntscholen zijn gesubsidieerde methodescholen, wat betekent dat ze dezelfde eindtermen hanteren als die van andere scholen. De manier waarop ze die eindtermen halen, is evenwel innovatief, in de zin dat de Freinettechnieken dagelijks toegepast worden. Voor een secundaire school is dat in Vlaanderen uniek. Zo is er in de werking consequent aandacht voor kringgesprekken, de klasraadwerking, onderzoek, vrije teksten, de klaskrant en het beheren van een klaskas. Via deze didactische technieken kunnen de scholen al meer dan de helft van de eindtermen realiseren.

Van zodra de maatregelen het toelaten, worden bezoekmomenten op afspraak georganiseerd. Voor de kalender en andere informatie kan je terecht op www.keerpuntscholen.be.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background