2 feb 2018

Voorlopig geen statiegeldsysteem in Geraardsbergen

Statiegeld invoeren, het ziet er voorlopig niet naar uit in Geraardsbergen.

Er komt voorlopig geen statiegeldsysteem in Geraardsbergen. Oppositiepartij Groen en Open-Vld gemeenteraadslid Stéphan De Prez hadden het punt geagendeerd op de gemeenteraad. Partijgenoot en schepen van milieu Martine Duwyn heeft het punt verdaagd. Zij wil het advies van de intercommunale IlvA afwachten. Volgens haar hangt de discussie over het invoeren van een statiegeldsysteem samen met het beheer van de inzameling van huishoudelijk afval. 

“Goed om weten is dat wij als bestuur absoluut niet weigerachtig staan tegenover het voorstel om het statiegeld op drankverpakkingen in te voeren. Ik zal dan ook ons standpunt verdedigen volgende week dinsdag op het directiecomité van IlvA”, aldus Duwyn.

Meerderheid en oppositie zijn het eens dat het invoeren van statiegeld een positieve invloed zal hebben op het verminderen van het zwerfvuil.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background