11 okt 2007

Voorlopig geen lift in Adriaansabdij

De installatie van een lift in het abtenhuis van de Sint-Adriaansabdij in Geraardsbergen is momenteel nog niet mogelijk met Vlaamse subsidies. Dat antwoordt Vlaams minister van monumenten Dirk Van Mechelen op een vraag van Vlaams parlementslid Helga Stevens. Volgens Stevens is het noodzakelijk dat er ter ontsluiting van het abtenhuis een lift geïnstalleerd wordt. Ook het stadsbestuur van Geraardsbergen is die mening toegedaan. De lift zou geïnstalleerd worden tijdens de renovatiewerken aan het abtenhuis. Die subsidies werden echter geweigerd.

Dat komt volgens minister Van Mechelen omdat het decreet enkel subsidies voorziet voor instandhoudings- of herstelwerken aan het bestaande gebouw en dus niet voor nieuwe infrastructuur.

De minister verwijst ook naar de bestaande toegankelijkheidswetgeving. Die dateert uit 1975. Momenteel wordt vanuit het gelijkekansenbeleid, samen met ruimtelijke ordening, gewerkt aan een herziening. Bij die herziening kan voorzien worden in een verordening dat de integrale toegankelijkheid waarborgt.

Intussen is met betrekking tot de restauratie van de Sint-Adriaansabdij in Geraardsbergen vooroverleg aan de gang tussen de bouwheer en de administratie van de minister. Pas daarna kan er een formeel dossier opgemaakt worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background