5 jan 2010

Voorlopig geen klacht tegen vervuiler Dender

De stad Geraardsbergen gaat voorlopig geen klacht indienen tegen de vervuiler van de Dender. Een Waalse fabriek had eind december, per ongeluk, zinkchloride in de rivier geloosd. Daardoor was de Dender zwaar vervuild in Overboelare en Geraardsbergen.

“We willen eerst meer duidelijkheid over de graad van vervuiling en wachten daarvoor op het onderzoek van de Vlaamse overheid”, zegt schepen Guido De Padt (Open Vld). “Het stadsbestuur wil eerst volledige duidelijkheid, vooral over de ernst van de vervuiling, die immers niet zo erg blijkt te zijn als initieel was aangekondigd. Pas dan zal Geraardsbergen zich aansluiten bij de strafklacht die de Vlaamse Milieu Maatschappij of het Vlaamse Gewest zullen neerleggen.”

Schepen De Padt vraagt dat de Waalse instanties worden aangemaand om een efficiënte communicatiestrategie op te zetten naar de betrokken Vlaamse steden en gemeenten toe. Geraardsbergen werd immers niet ingelicht door Wallonië, over de lozing en de mogelijke risico’s voor fauna en flora. De stad Geraardsbergen vraagt aan Joke Schauvliege (CD&V), Vlaamse Minister voor Milieu, om daartoe de nodige contacten te leggen met haar Waalse collega.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background