12 okt 2022

Volgende fase in dakrenovatie van Zottegems stadhuis

De renovatie van het Zottegemse stadhuis gaat een nieuwe fase in. Nadat eerder al de gevel in zijn oude glorie hersteld werd en de dakgoten en andere dakaansluitingen vervangen werden, krijgt het dak nu een grondige opfrissing. De dakbedekking wordt vervangen door natuurleien en de dakkapel wordt hersteld.

Het Zottegemse stadhuis, dat uit 1862 dateert, heeft in de loop der eeuwen heel wat ondergaan. Een grondige renovatie drong zich dan ook op. In de loop van 2020 werd de gevelrenovatie uitgevoerd, en eerder dit jaar werden de dakgoten en aansluitingen vervangen. Volgend daarop gaat op 13 oktober een nieuwe fase van de dakrenovatie van start.

“In deze fase zal Timmer- en Dakwerken D’Hoker Peter, die na een aanbestedingsprocedure ook al de eerste werken aan het dak uitvoerde eerder dit jaar, het dak verder aanpakken”, legt schepen van patrimonium Evert De Smet uit. “Daarbij zal de dakkapel weggehaald worden om vervolgens op de begane grond volledig hersteld te worden. Na de renovatie word de dakkapel teruggeplaatst. Daarnaast wordt de volledige dakbedekking vervangen door natuurleien.”

“Het stadhuis is een architecturale parel op de Markt”, vult burgemeester Evelien De Both aan. “Dankzij deze renovatie kunnen we ons lokaal erfgoed opnieuw laten schitteren. Door op deze manier zorg te dragen voor ons patrimonium zullen nog veel generaties Zottegemnaren kunnen genieten van de gebouwen die onze stad zo uniek maken.”

De werken gaan op donderdag 13 oktober van start en zullen tot november duren.

Persbericht: Stad Zottegem

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background